Mijn lijst met blogs

23 maart, 2012

Happy Birthday mam


Happy Birthday mam

Op deze warme zomerse lentedag begeef ik me fietsend naar het naburige dorp waar de begraafplaats is waar mijn ouders begraven liggen. In mijn fietstas bevindt zich een mooi boeket witte tulpen.  Het is de verjaardag van mijn moeder. Mijn moeder die al lange tijd dood is. De begraafplaats is stil en sereen. De zon schijnt uitbundig. Nadat ik de bloemen op het graf geplaatst heb ga ik even op het bankje zitten waar wij samen vaak zaten. Een gevoel van rust overspoelt me. Het is te mooi weer om direct naar huis te gaan dus ga ik naar het kleine stadsparkje waar ik als kind vaak met mijn moeder kwam. Ook nu zijn er veel ouders met jonge kinderen die lekker rennen en spelen. Door de jaren heen is er dus niet veel veranderd in dit opzicht. L'histoire se repete. Na even in het park gezeten te hebben, met op mijn gezicht schijnend een warme zon, is het goed zo. "Gefeliciteerd Mam", denk ik nog een keer. Waarna ik opgelucht weer verder met mijn leven ga. Betty Mans
                                                         

6 opmerkingen:

 1. Fijn om dit te doen even een bloementje brengen en stil te staan bij haar verjaardag en dan even dagdromen hoe het toen was in stilte genieten van de mooiste momenten toen je nog kind was !
  Fijn weekend Betty .
  lieve gr..ida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontroerend mooi, nog zo te kunnen genieten van die mooie momenten samen ook al is zij er niet meer om ze bewust mee te beleven. Nog een zonnig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben hier ook eens komen lezen ..een mooi eer betoon aan je moeder ,koester de mooie herrineringen aan je moeder fijn weekend ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi Betty.

  ik wens je een mooie zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. is een mooi logje, Betty
  Hopelijk kunnen onze (klein)kinderen later ook zo terugkijken op ons...

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie herinneringen. Mooi beschreven. Met liefde!!

  BeantwoordenVerwijderen